SZUKAJ  
wybierz dział  
Zaprawy murarskie

Zaprawy murarskie

  • Klej do bloczków z betonu komórkowego Klasa M10 (> 10,0 MPa)  GREINPLAST KBS

GREINPLAST KBS

Klej do bloczków z betonu komórkowego Klasa M10 (> 10,0 MPa)

Służy do wznoszenia murów z betonu komórkowego lub innych elementów budowlanych w budynkach jedno i wielokondygnacyjnych, wewnątrz jak i na zewnątrz budynków na spoinę o grubości od 2 do 3 mm. Wyrób klasyfikowany jako zaprawa murarska do cienkich spoin (typ T), o wytrzymałości na ściskanie kategorii min. M10.

Konfekcjonowany w opakowania 25 kg.

Wykonanie

Przygotowanie zaprawy: Zawartość opakowania (25 kg) zaprawy wsypać do ok. 5,5-6,0 l czystej, chłodnej wody i wymieszać, aż do uzyskania jednorodnej masy bez grudek. Konsystencję zaprawy należy dobrać odpowiednio do rodzaju zamierzonych prac, stosowanych materiałów, stanu podłoża oraz warunków atmosferycznych. Zbyt duży dodatek wody może pogorszyć jej parametry wytrzymałościowe. W przypadku zgęstnienia zaprawy należy ją ponownie przemieszać bez dodawania wody.
Murowanie: Zaprawę nanosić na podłoża kielnią i rozprowadzać za pomocą pacy zębatej. Murowane elementy lekko docisnąć i wyrównać. Czas korekty uzależniony jest od temperatury otoczenia i chłonności murowanych elementów. Jeżeli nie mają one wyprofilowanych “zamków” należy nanieść zaprawę także na ich pionowe ścianki.

rozwiń więcej

Właściwości

Łatwość pracy, dobre parametry robocze
Bardzo wysoka wydajność
Wysoka przyczepność do podłoża
Odporne na mróz

Zalecenia i uwagi

Temperatura podłoża i otoczenia w trakcie prac i wysychania zaprawy powinna wynosić od +5°C do +30°C. Optymalna temperatura podczas nanoszenia to +20°C Pod wpływem niekorzystnych warunków cieplno - wilgotnościowych podawane czasy obróbki ulegają znacznym zmianom. Narzędzia myć wodą bezpośrednio po ukończeniu prac.
Informacje zawarte na opakowaniu mają na celu zapewnienie optymalnego wykorzystania produktu, jednak nie są podstawą do odpowiedzialności prawnej Producenta, gdyż warunki wykonawstwa pozostają poza jego kontrolą. Wszelka ingerencja w skład produktu jest niedopuszczalna i może w znaczący sposób obniżyć jego jakość.

Projekty unijne