SZUKAJ  
wybierz dział  
Kleje do płytek

Kleje do płytek

  • Klej do płytek ceramicznych wzmocniony P20 Typ C1T  GREINPLAST P20

GREINPLAST P20

Klej do płytek ceramicznych wzmocniony P20 Typ C1T

Wzmocniony klej do przyklejania płytek ceramicznych wewnątrz i na zewnątrz budynków do stabilnych powierzchni poziomych i pionowych o obniżonym spływie. Przeznaczony na podłoża mineralne takie jak: tynki cementowe, cementowo- wapienne, wapienno - cementowe, gipsowe, mury z cegły, pustaków ceramicznych, betonu komórkowego, powierzchni betonowych. Klej jest mrozo- i wodoodporny można go stosować w pomieszczeniach suchych i czasowo wilgotnych. Typ C1T.

Konfekcjonowany w opakowania 25 kg; 5 kg.

Wykonanie

Przygotowanie zaprawy klejącej: Zawartość opakowania (25 kg) wsypać do ok. 6,0-6,75 l czystej, chłodnej wody i intensywnie wymieszać do uzyskania jednorodnej masy bez grudek. Zaprawę odstawić na 5 min (w celu całkowitego rozpuszczenia polimerów i dodatków), po czym ponownie wymieszać.

Przyklejanie płytek: Zaprawę klejową nakładać na podłoże pacą zębatą o odpowiednio dobranej wielkości zębów, a następnie dociskać do niego płytki. Jeżeli zaprawa nie klei się już do płytki należy usunąć starą warstwę zaprawy i nanieść nową. Ilość kleju dobrać tak by po dociśnięciu płytki klej pokrył co najmniej 65 % jej powierzchni. Użytkowanie posadzek można rozpocząć po 48 godz.
 

rozwiń więcej

Właściwości

C1 przyczepność
Obniżony spływ
Wewnątrz, zewnątrz na powierzchnie nieodkształcalne

Zalecenia i uwagi

Temperatura podłoża i otoczenia w trakcie prac i wysychania kleju powinna wynosić od +5°C do +30°C. Optymalna temperatura podczas nanoszenia to +20°C. Narzędzia należy myć wodą bezpośrednio po użyciu. Pod wpływem niekorzystnych warunków cieplno - wilgotnościowych podawane czasy obróbki ulegają znacznym zmianom.

Informacje zawarte na opakowaniu mają na celu zapewnienie optymalnego wykorzystania produktu, jednak nie są podstawą do odpowiedzialności prawnej Producenta, gdyż warunki wykonawstwa pozostają poza jego kontrolą. Wszelka ingerencja w skład produktu jest niedopuszczalna i może w znaczący sposób obniżyć jego jakość.

 

Projekty unijne